Mirrorsupport.

De z.g. spiegelondersteuning is dus praktisch uitgewerkt met behulp van materialen die o.a. in de ijzerwarenzaak te vinden zijn.

H
et viel nog lang niet mee om te bepalen wat nu de beste ondersteuning voor de spiegel was, zoals ik in het vorige hoofdstuk had vermeld. De keuze was dus gevallen op de zespunts-ondersteuning. Al heel luxe zou ik zeggen voor een 20cm spiegel.

O
ok moest de Spiegel-bevestiging verbeterd worden, en hiervoor moest ik met de draaibank een speciale flens maken om de spiegel precies op de plaats te houden middels het centrale gat van 40mm doorsnede. De truc was om het glas zo min mogelijk te belasten en de druk goed te verdelen.


6 punts ondersteuning:
Colorplot-6punts

6 punt ondersteuning en op de plaats van de rode kruisjes een bevestiging naar de achterplaat. Deze gegevens verkrijg je uit het programma door middel van x-y gegevens. Het is dan eenvoudig e.e.a. te vertalen naar de praktijk
cellpartsplot-6punts

En nu de uitwerking van het geheel, achtereenvolgens met de draaibank een flens maken, de uiteindelijke flens, de geboorde gaten in de achterplaat en de plaatsing van de "kantelaars". Dit zijn metalen profielen die in het midden soepel scharnieren opdat de druk evenredig verdeeld wordt op de achterkant van de spiegel.

P5240078

P6050122

P6070123

P6070125