Ritchey Chretiën

Aanschouw ik Uw hemel.....

Hartelijk welkom op mijn astronomie-website.
Sinds kort is mijn zelfgebouwde Ritchey Chretien telescoop klaar, dwz goed bruikbaar. Ik wil er nog enkele verbeteringen op aanbrengen.
Hieronder heb ik een foto van de telescoop op een Losmandy G-11 montering. Onder de keuze "Techniek" heb ik de ontwikkelingen vastgelegd.

P6011739

Onderstaande foto (links) van mijn eerste echte telescoop. Polarex materiaal heb ik niet meer maar ik onderhoud een website voor Unitron / Polarex, Meesters en Miedema. Bent u liefhebber dan kunt u mij foto's, ervaringen, etc aanleveren die ik er graag op zal plaatsen. Kijk eens bij de rubriek "historisch".
PolarexNS131smal
Kijk ook eens bij de rubriek 'Historisch'

De foto geheel boven in de achtergrond is gemaakt door de Hubble telescoop. Hierin is duidelijk zichtbaar dat in een bijzonder klein gebied voor ons visueel slechts zichtbaar als een leeg gebiedje in sterrenbeeld grote beer, kennelijk vele sterrenstelsels te ontdekken zijn. De belichtingstijd voor bovenstaande foto bedroeg enkele dagen! Het is dus ook niet mogelijk om met de grootste telescopen hier op aarde deze sterrenstelsels direct waar te nemen.

Binnenkort hoop ik gebruik te maken van mijn Olympus DSLR E420 die ik kan koppelen op de RC telescoop. De chip-groote is erg interessant want je krijgt al gauw een volledige belichting over het gehele chip-oppervlak zonder vignettering. De RC telescoop heeft dus een beeldveld van 23mm met 100% belichting.