Ik ben weer gevorderd met de telescoop. Sinds 17 juli 2007, is er veel gebeurd. Dit betreft ook de ontvangst van de spiegels van Oldham Opticals uit UK. Om de spiegels te bevestigen is de spiegel-ophanging ook gerealiseerd. Tevens zijn alle truss-staven gereed met koppelingen. De spider is gemaakt van spaken, ... uit een fietswiel.
Het voordeel hiervan is dat de obstructie minimaal wordt. T.z.t. worden de diverse onderdelen matzwart gespoten om reflecties te voorkomen.
De telescoop is zeer goed te combineren met de Losmandy G-11 montering.

Op de foto is dus de focusserings-as t.b.v. de secundaire spiegel nog niet geplaatst. Op de achtergrond zijn de ventilatoren te zien. Voor de spiegel-ondersteuning heb ik het eenvoudig gehouden omdat het spiegelglas behoorlijk dik is, aan de rand 25mm.

DSC01306sm

De spider-ophanging en plaatsing van de trusses hebben verbetering nodig, dit krijgt dus nog een vervolg.DSC01406sm

De zware collimatie-veren. Zo is het mogelijk zonder verdere borgschroeven of moeren de primaire spiegel exact uit te lijnen:
DSC01407sm

De achterzijde van de telescoop met de crayford-focusser, ook is de zware connector te zien waarop de focusseringsbediening op kan worden aangesloten:
DSC01411sm

Stand van zaken tot 20 november 2007:
RC-mirrors_sm

De draagconstructie is gereed, de spiegelophanging en de focusser zijn deels gereed en de spiegels tijdelijk geplaatst. Zo kon ik de telescoop laten zien op de landelijke dag voor astrofotografie.
plaatje03