De volgende foto's geven de truss-RC telescoop in een verder gevormd stadium. Nu, het basisframe is bijna klaar, de carbon staven en koppelingen zijn gedeeltelijk klaar, de koppelingen aan het spiderframe is nog niet gereed.
Duidelijk is te zien waar de betreffende onderdelen gaan komen.

Stand van zaken 17 juli 2007:
Om de carbon staven te kunnen verbinden was nogal wat denkwerk nodig, als speciaal te maken beugeltjes, flensjes en kogel-koppelingen. Een carbonstaaf laat zich niet eenvoudig schroeven. Een schroefdraad tappen in dit materiaal was dus uitgesloten. De carbon-staven worden verlijmd in de flensjes, deze zijn overigens met een draaibank gemaakt.
De kogelkoppelingen dragen zorg voor een perfecte overdracht, er ontstaan geen spanningen in het materiaal a.g.v. minimale afwijkingen.

DSC01081sm

Dit geeft al een aardig beeld van de telescoop. Het blijkt dan dat een RC -telescoop van 200mm niet bepaald een kleine telescoop is.
De afstand tussen de spiegels moet in deze constructie 495mm zijn. Omdat ik nog niet geheel uit de exacte plaatsing van de primaire spiegel en secundaire spiegel ben wil ik de carbon staven mogelijk met 50mm inkorten. Nu zijn deze 500mm lang exclusief montagemateriaal.
T.z.t. worden de staven verlijmd met de aluminium flensjes.
DSC01080sm

En een bovenaanzicht.
DSC01082sm