Aanschouw ik Uw hemel, het werk van Uw vingers, de maan en de sterren, die Gij bereid hebt: Wat is de mens, dat Gij zijner gedenkt, en het mensenkind, dat Gij naar hem omziet?
Psalm 8:4 en 5

DSC00884
Laat ik mij voorstellen:

Mijn naam is Edmond Fledderus. Al van jongs af aan heb ik belangstelling voor de astronomie (niet te verwarren met astrologie), het observeren en de middelen/techniek. Ik ben als freelance docent werkzaam in de ICT (Informatie en Communicatie Technologie). En kom dus veel in aanraking met computers en netwerken. Mijn grote belangstelling gaat uit naar de astronomie, het waarnemen met veel technische hulpmiddelen en het ontwikkelen daarvan.

En even wat meer persoonlijks:

Vooreerst ben ik diep onder de indruk van het heelal, adembenemend is het om bij een heldere hemel de ontelbare sterren waar te nemen en dan te bedenken dat Hij, de Aanwezige zoals Hij ook genoemd wordt, aan ons mensen denkt. Ik heb dus geen moeite om aan te nemen dat Hij dit alles gemaakt heeft, wat mij vult met eerbied voor Hem. Bij mij is er geen conflict tussen wetenschap en geloof, dit neemt niet weg dat er veel is wat ik niet begrijp.

"Als God in ons verstand is te passen is hij geen God".

Ik geef uit de bijbel, het boek Job 9:3b, nog een passage:

".......niet één op duizend zou hij (een mens) Hem kunnen antwoorden"Dit is nu mijn tweede website voor deze interessante hobby. Ik moest een nieuwe website bouwen omdat de vorige niet eenvoudig was aan te passen. Fotografie is dus voor mij geen onbekend terrein maar astro-fotografie is toch wel heel wat anders heb ik ondervonden. Dit is dus voor mij nog een grote uitdaging. Zowel in de analoge als in de digitale fotografie. Toch heb ik onder de button Aarde alvast het nodige "aardse" fotomateriaal opgenomen in enkele series.

Ik ben aangesloten bij een vereniging voor weer en sterrenkunde (NVWS Den Haag) en bij de vereniging voor astrofotografie, wat zeer verrijkend is. Ook hier vind je mede enthousiastelingen die een schat aan ervaring hebben opgebouwd met bijvoorbeeld de astrofotografie. Ik bewonder dus ook regelmatig de door hen vastgelegde waarnemingen. Ik wens u veel plezier met het kijken in mijn website.

*****************************