Meesters telescopen.

Meesters telescopen worden door enkele liefhebbers/verzamelaars nog steeds gebruikt, de meeste van deze telescopen worden gekoesterd om er voor te waken dat ze er op achteruit gaan. Deze telescopen zijn zeker zeldzaam te noemen daar er nooit grote aantallen van zijn geproduceerd. Vermoedelijk heeft dhr Haverkorn één van de grootste verzamelingen Meesters-telescopen die er zijn.
Dhr Meesters was zeer enthousiast over het waarnemen van de hemel en heeft, naar ik begrepen heb, zichzelf ontwikkeld als autodidact op het gebied van de sterrenkunde. Hierbij kan ik ook heel specifiek noemen; sterrenkaarten.
Gezien zijn woon/werk-omstandigheden was dat een enorme prestatie. E.e.a. kunnen we ook lezen in zijn ooit uitgegeven boek ..........
Ook heeft dhr Meesters kans gezien zelf telescopen, monteringen en statieven te ontwikkelen van hoge kwaliteit en daar ga ik verder op in................

Het viel met het opzetten van deze site in het geheel niet mee voldoende materiaal te bemachtigen van deze telescoop-bouwer, dank zij de behulpzaamheid van dhr Haverkorn ben ik in staat de informatie o.a. afkomstig uit het boek van dhr Meesters, voldoende te illustreren met foto's.

80/1200 refractor uit 1950.
000_0082