Drugs gaven mij niet wat ik zocht

Piet Saija raakte verslaafd aan drugs en gaf zich uit wanhoop helemaal aan de heroine over. Op een dag had hij een bijzondere ervaring. "Voor het eerst voelde ik een intense liefde, maar ik wist niet wat het was."

lijn_keerpunt.gif (1634 bytes)

thijs.jpg (3156 bytes)
Mijn vader stierf toen ik 10 was. Ik voelde mij in de steek gelaten en raakte erg in mijzelf gekeerd. Ik sloot mij af voor de buitenwereld en zocht iets om de leegte in mijn hart te vullen.

Hoewel ik m'n best deed iets van mijn leven te maken, was er niets wat mij echt kon bevredigen. Ook in mijn liefste hobby, voetballen, kon ik niet meer de vervulling vinden die ik zocht.

Op 12-jarige leeftijd kwam ik in aanraking met drugs. Uit pure nieuwsgierigheid begon ik met vrienden hash te roken. Het gaf mij een geweldige kick. Misschien vond ik hierin wat ik zocht.

Tegen de tijd dat ik 16 jaar was, verloor ik mijn interesse voor hassisch en zocht 't in de hero´ne. Al snel raakte ik verslaafd, hoewel ik dat niet wilde toegeven totdat ik in de bajes belandde. Drugs had mij niet gegeven wat ik zocht.
In de bajes begon ik de bijbel te lezen, in de hoop daarin het antwoord te kunnen vinden. Hoewel ik mijn best deed om de bijbel te begrijpen, deed het mij niets. Ik had het gevoel dat ook God mij in de steek had gelaten zoals eens mijn eigen vader. Voor mij hoefde het leven niet meer. Dus gaf ik mij maar helemaal aan de hero´ne over.

Door al die teleurstellingen werd ik op laatst erg verbitterd en agressief. Als logisch gevolg hiervan had ik vaak ruzie met mijn familie en kwam ik ook steeds vaker met de justitie in aanraking. De speurtocht van mijn leven was geŰindigd in pure wanhoop.

Ondanks dat kwam ik toch niet los van het zoeken naar de zin van het leven. Op een dag hoorde ik mensen op straat zingen van Jezus. Ik bleef staan en werd diep geraakt. Voor het eerst voelde ik een intense liefde, maar ik wist niet wat het was. Die ervaring liet mij niet meer los. Het hield mij dag en nacht bezig.

Ik kende Nootje Likumahua ook als een junkie, maar in een gesprek met hem ontdekte ik dat hij veranderd was. Hij vertelde mij over Gods liefde en nodigde mij uit met hem mee te gaan naar de kerk.
Opnieuw voelde ik dezelfde liefde die ik toen ook op straat had gevoeld. Ik besefte dat ik een zondaar was en Gods vergeving nodig had. Diep in mijn hart wist ik dat Jezus het antwoord was op de vraag die mij bezig hield. Ik heb mijzelf toen aan Hem gegeven. Eindelijk had ik gevonden wat ik al die tijd zocht.

Nu besef ik dat God mijn Vader is. Een Vader die mij nooit meer in de steek zal laten. Een Vader bij wie ik mij altijd veilig en geborgen kan voelen. Een Vader die mijn beste Vriend is. Mijn leven is dan ook radicaal veranderd na die tijd. Ik voel mij niet meer eenzaam en verlaten. In Hem heb ik ware vervulling gevonden en weet nu waarvoor ik leef. Die God wil ook jouw Vader zijn.


Bron: Eens een junk, altijd een junk? Leerdam: St. De Heilbode

Wilt u naar aanleiding van dit verhaal reageren naar Keerpunt of wilt u weten hoe ook u kunt veranderen? Stuur een e-mail naar Keerpunt:

info@keerpunt.net


Lijn ter afscheiding

Home

Klik voor homepage Keerpunt

Verhalen van mensen die veranderden