Geterroriseerd door Koning Hero´ne

Met Noach Likumahua ging het van kwaad tot erger. Zijn drugsverslaving maakte hem wanhopig en gewelddadig. 'Was ik geboren om als junkie te sterven?' Totdat zijn vrouw hem een raad gaf.

lijn_keerpunt.gif (1634 bytes)

nootje.jpg (5924 bytes)Als 14-jarige kwam ik voor het eerst in aanraking met softdrugs en niet lang daarna met hero´ne. Twee jaar gebruikte ik af en toe hero´ne. Op een dag merkte ik dat ik niet meer zonder kon.

Ik hield mijn verslaving wel steeds voor mijn familie verborgen. Inmiddels was ik gaan samenwonen met Rita. We kregen een zoon en zijn toen ook getrouwd. Ik wilde toen echt stoppen, maar ontdekte dat ik het niet kon. Ook kon ik het niet langer verborgen houden.

Om met hero´ne te breken zocht ik hulp bij de Molukse tradities. Door middel van een 'dukun', een Molukse toverdokter, werden de geesten van gestorven familieleden opgeroepen, om hulp, raad en bescherming van mijn voorouders te krijgen. Ook droeg ik allerlei amuletten voor kracht en bescherming. Helaas, mocht ook dit niet baten, in tegendeel het ging alleen maar van kwaad tot erger. Elke dag moest ik stelen, liegen en bedriegen om aan mijn portie te komen. Het maakte mij niets meer uit hoe ik aan geld kwam.

Ik nam zelfs het huishoudgeld, zodat mijn vrouw en kinderen geen eten meer konden kopen. Koning Hero´ne terroriseerde mijn leven. Als ik geen dope had was ik erg agressief: Ik liep vaak met een mes op zak, sloeg mensen in elkaar,ja, zelfs mijn eigen broers, als ze mij probeerden terecht te wijzen. Ook sloeg en bedreigde ik Rita. Ik was in staat een moord te plegen.

Op laatst was ik zo wanhopig dat ik ook begon te denken aan zelfmoord. In die ellendige toestand begon ik mij af te vragen waarvoor ik eigenlijk leefde. Was ik geboren om als een junkie te sterven?

Toen ik hierover met Rita sprak, zei ze dat ik God nodig had. Op een of andere manier begon het ineens tot mij door te dringen dat alleen Jezus mij uit deze ellende kon bevrijden. Ik ben toen naar mijn slaapkamer gegaan en heb het uitgeschreeuwd en gezegd:' O, God als U bestaat, help mij dan, want ik kan niet meer. O, God, vergeef mij, dat ik alles verpest heb en er zo'n rotzooi van heb gemaakt. O, Jezus kom in m'n hart, verander mij.'

Toen ik zo tot God riep, gebeurde er iets in mijn hart. De haat, wrok en pijn werden weggespoeld. Mijn binnenste werd gevuld met een onbeschrijflijke vrede en vreugde. Tranen rolden over mijn wangen. Voor het eerst besefte ik dat God een God van liefde is.

Sinds die dag is alles nieuw geworden. Ik ben nu totaal vrij van de hero´ne en de zwarte magie. Ook mijn vrouw en mijn vier schattige kinderen hebben een heel nieuwe man en vader gekregen. Ik dank Jezus voor dit nieuwe leven dat Hij mij gaf: Hij is nu de zin en het doel van mijn bestaan, ik wil nu alleen nog voor Jezus leven, want Jezus is nu de Koning van mijn hart. 


Bron: Eens een junk, altijd een junk? Leerdam: St. De Heilbode

Wilt u naar aanleiding van dit verhaal reageren naar Keerpunt of wilt u weten hoe ook u kunt veranderen? Stuur een e-mail naar Keerpunt:

info@keerpunt.net


Lijn ter afscheiding

Home

Klik voor homepage Keerpunt

Verhalen van mensen die veranderden