Het boek in het hotel

Acteur David Suchet lag in een hotelbad en had opeens een sterke behoefte om de Bijbel te lezen.

lijn_keerpunt.gif (1634 bytes)

In bad (foto: Hemera)
David Suchet, een vooraanstaand Shakespeare-acteur en bekend door zijn titelrol in Poirot, vertelt hoe hij enkele jaren geleden in bad lag in een hotel in Amerika, toen hij opeens een sterke behoefte voelde om de Bijbel te lezen. Hij vond een Gideon-bijbel en begon het Nieuwe Testament te lezen. Terwijl hij las, kwam hij tot het geloof in Jezus Christus.

Hij vertelde: "Ergens ontstond dit verlangen in mij om de Bijbel opnieuw te lezen. Dat is het belangrijkste deel van mijn bekering. Ik begon met het lezen van de Handelingen der Apostelen en ging verder met de brieven van Paulus - Romeinen en KorintiŽrs. Pas daarna kwam ik toe aan de evangeliŽn. In het Nieuwe Testament ontdekte ik opeens de wijze waarop ik moest leven."

lijn_keerpunt.gif (1634 bytes)

Keerpunt, 2001. Foto: Hemera Photo-Objects. Tekst: Nicky Gumbel, Een kwestie van leven, blz. 83. Uitgave van Gideon te Hoornaar, 1996. ISBN 90 6067 7013.
Leesbaar en vlot geschreven biedt dit boek een uitstekende kennismaking met het christelijk geloof.


Wilt u naar aanleiding van dit verhaal reageren naar Keerpunt of wilt u weten hoe ook u kunt veranderen? Stuur een e-mail naar Keerpunt:

info@keerpunt


Lijn ter afscheiding

Home

Klik voor homepage Keerpunt

Verhalen van mensen die veranderden