Een nieuw begin

Thijs Sihasale raakte in de wurgende greep van drugsverslaving. "Toen ik de bak indraaide, dacht ik, dit is een goede kans om af te kicken. Maar er was in de bajes al net zoveel dope te krijgen als daar buiten."

lijn_keerpunt.gif (1634 bytes)

Op jonge leeftijd begon ik, net als mijn broer Cornelis met stelen. Zoals geld uit mijn moeders portemonnee en de kassa van de melkboer, terwijl hij even niet keek.

2KbToen ik 15 was begon ik uit nieuwsgierigheid stickies te roken met mijn vrienden. Ik voelde mij heerlijk toen ik dat deed. Om weer dat heerlijke gevoel te krijgen bleef ik hash roken. Het bleef echter niet bij hash, al gauw zocht ik sterker spul zoals speed, LSD, hero´ne en coca´ne. Ik zakte dan ook steeds dieper weg in het moeras van liegen, stelen, oplichten, inbreken en dealen. Dit alles tot groot verdriet van mijn ouders.

Toen ik de bak indraaide, dacht ik, dit is een goede kans om af te kicken. Maar er was in de bajes al net zoveel dope te krijgen als daar buiten. Dus kwam ik er weer net zo uit als ik er in ging. De hulp die ik daarna zocht bij diverse sociale instanties mocht ook al niet baten. Niemand scheen mij te kunnen helpen.

Diep van binnen schreeuwde ik om hulp want ik besefte dat ik zo niet door kon gaan. Maar omdat ik geen uitweg zag werd ik steeds radelozer. Bij tijde voelde ik mij erg wanhopig en hoopte dat er maar gauw een einde aan zou komen.

Op een dag raakte ik in gesprek met mijn vriend Mozes. Hij vertelde mij over Gods Liefde en vergeving in zijn leven. Ik dacht dat God mij zou straffen en dat ik in de hel zou komen. De liefde waar Mozes over sprak gaf mij echter een heel nieuwe kijk op God. Bovendien zag ik dat Mozes echt veranderd was. Deze gebeurtenis liet mij niet meer los.

Diep in mijn hart hunkerde ik ook naar die liefde van God. Daarom ging ik met Mozes mee naar de kerk. God sprak opnieuw tot mijn hart. Ik moest ontzettend huilen toen ik besefte hoeveel Hij van mij hield. Diep van binnen wist ik dat Jezus het antwoord was voor mij.

Ik had een nieuwe zekerheid gevonden in de liefde van Jezus. Ook vond ik de kracht om te breken met mijn verslaving. Nu weet ik mij in Zijn liefde geborgen en heeft mijn leven weer perspectief, want God gaf mij een heel nieuw begin.

Het is mijn verlangen dat ook jij ontdekt dat je opnieuw kunt beginnen door je leven aan Jezus te geven.


Bron: Eens een junk, altijd een junk? Leerdam: St. De Heilbode

Wilt u naar aanleiding van dit verhaal reageren naar Keerpunt of wilt u weten hoe ook u kunt veranderen? Stuur een e-mail naar Keerpunt:

info@keerpunt.net


Lijn ter afscheiding

Home

Klik voor homepage Keerpunt

Verhalen van mensen die veranderden