handen samenVan vijand naar geliefde broeder

Een palestijn vertelt waardoor zijn houding tegenover Joden veranderde.

lijn_keerpunt.gif (1634 bytes)

Ik ben in 1966 geboren in een Palestijns gezin. Net als veel andere Palestijnen verloren we indertijd het recht om in onze geboorteplaats Jeruzalem te wonen. Vandaar dat mijn ouders in Amman in JordaniŽ terechtkwamen. Alleen mijn oma bleef in Jeruzalem wonen. Als kind ging ik daar vaak logeren in de zomervakanties. Het was zo verschrikkelijk om de IsraŽlische soldaten te zien met hun machinegeweren. Zij waren de ‘vijand’. Ik denk dat ik geen beschrijving hoef te geven van de haat tussen de Joden en de Arabieren die daar leefden. Ik maakte daar ook deel van uit.

In 1984 veranderde mijn leven radicaal. Ik aanvaardde de Here Jezus Christus als mijn persoonlijke Verlosser en als de Here van mijn leven. Jezus zegt in de Bijbel:

‘Hij die Mijn Woord hoort, en gelooft in Hem die Mij heeft gestuurd, heeft eeuwig leven, en zal niet veroordeeld worden, maar is vanuit de dood overgegaan in het leven’ (Joh. 5:24).

Afgelopen zomer ontmoette ik een Jood uit Jeruzalem. Maar er was een groot verschil met vroeger: we waren allebei christen! Ik omarmde hem, en ik was blij te weten dat hij mijn broeder in Christus is. Wat een bevrijding, van vijand naar geliefde broeder! Een wonder dat alleen Christus kan doen.

 


Overgenomen van Verhalen bij de Bijbel, CD-ROM van Uitgeverij Medema, Vaassen.

Wilt u naar aanleiding van dit verhaal reageren naar Keerpunt of wilt u weten hoe ook u kunt veranderen? Stuur een e-mail naar Keerpunt:

info@keerpunt.net


Lijn ter afscheiding

Home

Klik voor homepage Keerpunt

Verhalen van mensen die veranderden