Ik was een occultist en crimineel

Het verhaal van Alex Ophof

lijn_keerpunt.gif (1634 bytes)

Lang heb ik gedacht van waarom zou ik mn verhaal op typen, ten eerste omdat ik niet zo goed dat kan, maar ik doe toch maar een poging. Het is nu 18 jaar geleden dat ik de HEER JEZUS vroeg om in mn leven te komen. En heb daar tot nu toe echt geen spijt van.

Nu mijn Getuigenis die zo volgt bevat stukken die echt zijn gebeurt, maar soms ook schokkend kunnen zijn. Maar mijn hoop is dat door dit, de Kracht en de Grootheid van de HEER JEZUS CHRISTUS, uit zal blijken. En als JEZUS zegt: Niemand rooft ze uit mijn hand dan geloof ik dat niet, alleen omdat dat in de bijbel staat maar omdat ik dat aan mn eigen lijf heb ondervonden in moeilijke tijden.

Als kind ben ik geboren in Deventer uit een woonwagen gezin. Mijn ouders hielden zich buiten de sloperij die we hadden, zich bezig met oculte zaken zoals helderziendheid en spiritisme. En in die sfeer groeide ik op, zo op jonge leeftijd kwam ik al in aanraking met duisternis.

Toen ik een jaar of 10 was bleek dat ik ook die dingen kon, en werd meegenomen naar een man die heel bekend was in heel Europa door z'n helderziendheid, hij zei tegen mijn ouders dat ik grote dingen zou doen in de toekomst. En inderdaat ik kwam in contact met een dokter in Zutphen, die werkte in het Spitaal ziekenhuis en daar proeven deed met dit soort zaken,nog geen jaar had ik mn voledige erkening als helderziende en spiritist.

Maar mn leven werd wel een grote puinhoop. mn eerste huwlijk ging kapot en door dat kwam ik in contact met onderwereld, kroegen en vechtpartijen, ook werd ik doordat mn leven toch al niets meer waard was leider van een bende van woonwagenjongens die van alles deden.

Zo kwam ik in aanraking met de vuurwapen handel waardoor ik in de gevangenis belande, na dat ik uit de gevangenis kwam leerde ik mn 2de vrouw kennen. Door mn eerste huwlijk en de tyd dat ik in de gevangenis zat had ik een bepaalt beeld van vrouwen geformt, zo van goed voor bed maar de rest daag. Dus ook in het 2de Huwelijk was ik echt een kwel voor mn vrouw en ook het slaan van haar en de kinderen gebeurde regelmatig als ik dronken thuis kwam.

Op een moment verhuisde we naar de nieuwbouw in Zuthpen, en kregen een buurman die ik van af het eerste moment dat ik hem zag ,al dacht die moet ik niet. Ik vond hem echt een mietje. Maar op een dag riep z'n vrouw mijn vrouw voor de koffie, en dat deed mn vrouw. Het viel haar daar op dat er een bepaalde sfeer in hun huis zat, die haar aansprak, zoals dat de man de kinderen van school ging halen en koffie zette voor z'n vrouw.

Maar op een zekere moment vroeg de buurvrouw of ze ook Jezus kende, en of mn vrouw wist dat hij alles goed kon maken, wat er in een leven kapot was, ook dat wanneer we HEM om hulp riep HIJ ons altyd hoorde. Mijn vrouw werd daardoor aangeraakt en begon stiekem bij hun de Bijbelstudies te volgen als ik naar de kroeg was.

In ook die zelfde tyd kwam ik in contact met Ambonezen die zich bezich hielden met zwarte magie waarin mij ging verdiepen. Nu is het zo dat duisternis niet tegen het Licht kan en al spoedig zat ik met een fikse ruzie tussen mn vrouw en mij dat ze naar die Bijbelstudies ging. Ook omdat ik te horen kreeg dat ze voor mij aan het bidden waren. Ik moest daar niets van hebben.

Zo ging er een jaar voorbij, nu is het zo dat ik een dochter heb die in een rolstoel zat en 40 tablette per dag kreeg, op een dag ging de bel en daar stond die buurman voor mn deur,en vroeg of ik even tyd had voor hem. Om gewoon te doen zei ik ja ,maar dacht nee. Nu was het zo dat ik voor haar al bij heel veel helderziendes was geweest maar er veranderde helemaal niets aan haar het werd wel slechter. Op een moment vroeg hij hoe het met mn dochter ging en of ik wel eens voor haar had laten bidden, ik viel om van het lachen. Maar hij vroeg of hij voor mn dochter mocht bidden,ik zag daar geen kwaad in dus zei ik van ja , maar ik geloofde er geen moer van. Hij liep naar mn dochter legde de hand op haar en begon een heel kort gebed. Hij vroeg de HEER JEZUS wil U een wonder doen zodat ook ik zou zien dat GOD echt was. En echt hij zat te bidden en ik zat te lachen.

Maar er ging een week voorbij dat we een oproep kregen dat we naar de Johanna Stichting moesten komen voor een EEG onderzoek bij mn dochter. Na dat dat gebeurd was werden we bij de Dokter geroepen, die vroeg ons wat er met haar haar gebeurt was omdat ze niets geen tabletten meer hoefde te slikken. Mijn vrouw begon bij de Dokter hardop te bidden en GOD te bedanken voor het wonder, en ik schaamde me rot. Maar er gebeurde wel wat in me toe ik het hoorde.

Toen ik thuis kwam pakte ik me hond en ging wandelen,ik dacht onee straks kan ik niet meer naar de kroeg mag dit niet en dat niet meer boe nee. Ook vertelde mn vrouw op de bijbelstudie wat er gebeurd was. Wat ik niet wist was dat er wel 3 gemeentes voor mij aan het bidden waren.

En op een dag ging ik met mijn vrouw naar de stad om nieuwe schoenen te halen we gingen de winkel in maar ik kreeg een heel raar gevoel in me heel warm en heel vreemd. Er stond nogal een dikke verkoopster en plotseling pakte ik haar op en riep PRIJS JEZUS, ik schaamde me dood, ik liep naar buiten en in een flits zag ik me hele rot leven aan me voor bij gaan. Alles wat ik mensen had aangedaan zag ik ,en ook het gevoel dat ik heel veel verkeerd had gedaan. Mijn vrouw kwam de winkel uit en we gingen naar huis.

Om 6 uur stond de buurman voor mn deur en vroeg of er iets gebeurt was, want hij had heel veel strijd gehad die dag. Hij zei wil je JEZUS of niet Alex , ik zei JA. Hij ging weg en belde de Gemeente in Deventer en daar kwamen de voorganger en de oudste, een van hen zei zo daar zijn we dan. Ik hoorde wat bekend in die stem en draaide me om het was Thomas Sagstrom. Hij was heel klein en had bij mij op school gezeten ,en als hij ruzie had vocht ik het voor hem uit, meer dan 15 jaar had ik hem niet gezien. Nu stond hij daarvoor mij. Ik wist niet meer hoe ik het had.

Hij vroeg me Alex wil je echt voor Jezus kiezen, wil je echt dat hij je leven veranderd,dat hij alleen je Heer word en niet de Duivel. Ik antwoorde ja dat wil ik echt. Ze gingen om me heen staan legde me de handen op me en begonnen te bidden wat er gebeurde weet ik niet maar ik kon niet meer staan ik ging zitten en voelde hete olie vanonder mn voeten langzaam naar boven toe komen. Het was snacht twaalf uur dat het over was, ze zeiden dat GOD alles aan Duisternis uit me had gebrand, en echt ik was de hele Alex niet meer.

Om echt op nieuw te beginnen als Christen moesten we wel uit de oude omgeving weg, ook werd ik door mijn familie geheel verstoten om dat ik christen was geworden.

Naar een tyd kwam ik bij de Bijbelschool in Zeist te recht, daarnaar bij Vorming & ACtie waar ik als Evangelist op straat stond te werken.

Op een moment kwam er een spreker in de Pinkster Gemeente om te preken nadat hij de preek gedaan had zei hij dat hij een gedicht had die hij wou voorlezen. Hij begon

Wat zul je doen als ik alles van je afneem
Zul je me dan nog trouw blijven.
wat zul je doen als ik alle vrienden bij je weg haal
Zul je me dan nog trouw blijven.
Wat zul je doen als ik stormen over je laat komen
Zul je me dan nog trouw blijven.

En zo ging het nog effe verder. Nu is het zo dat ik met dat soort dingen altyd heel voorzichtig ben. Maar deze woorden sloegen in als een bom in mij. Nog geen week later had ik niets dan ellende, alles keerde zich tegen mij. Ook mn vrouw kreeg een hersen bloeding en als je dan een gezin hebt zoals ik met 5 kinderen dan zit je wel in de rats. En er gebeurde nog veel meer.

Nu telkens kwam dat terug bij mij, Zul je me trouw blijven. En dan onder weg naar het ziekenhuis zat ik te bidden in mn auto van heer Help me als het kan. En ik begreep niet waarom dat alles moest gebeuren.

Maar later werden me dingen duidelijk, ook werd ik nugter in veel zaken. Als mijn vrouw om 10 uur savonds in slaap viel werd ik boos en dan zei ik, ik zit hier elke avond in me eentje en jij maar snurken. Nu moest ik zelf elke dag om 6 UUR smorgens er uit om de kinderen te doen en als het dan 9 uur svands was kwam die meid van me van He PA slaap je al weer. (Het was dus een Gooie Les)

2 Weken later kwam mij vrouw uit het zieken huis en er was niets meer aan de hand, wel leerde ik wat Vader was.

Nu ook in die tyd kwam ik met wat bekenden in contact die een Computer hadden. Toen ik op visite kwam en hun vroeg wat daar allemaal gebeurde, wat je daar allemaal mee kon doen, dus een BBS. Ik kreeg het gevoel dat ik dat wel wilde en hun zouden me helpen. Ik kocht de pc en bracht hem naar hun toe 1 week later had ik hem thuis. Alex had een PC en er stond een BBS op. Maar hoe hij werkte wist ik niets van .Nu precies een jaar later draait EURO-CITY BBS & Maranatha BBS nog steeds en echt als onze Voorganger komt moet hij steeds lachen als hij mij achter die PC ziet zitten.

Maar ook in dat geloof ik als God je dit laat doen dat hij je Wijsheid geeft om het te kunnen doen. Al met al wil ik dus getuigen dat het werk dat GOD is begonnen hij dat ook afmaakt.

Nu lees ook ik wel eens dat er mensen zijn die bang zijn voor de tekenen der tijd, of dat we in de laaste dagen zijn. Maar als ik naar me zelf kijk met al mijn Fouten en gebreken dan zie ik dat ik zelf wel steeds vaal maar GOD nooit. Wat ik voor mij zelf ook heel belangrijk vind is dat wat David zegt in de Psalmen : Hij zegt mijn hulp komt niet van de mensen, maar van de here GOD.

En ook dat doet me dan weer denken aan wat eens een oude woonwagenvrouw zei toen ik nog een kind was. Ze zei: Al is JEZUS 1000 MAAL IN BETHLEHEM geboren maar niet in je HART dan ben je nog verloren. En dat geloof ik ook.

De bijbel zegt niet voor niets dat een geloof zonder werken een dood geloof is. Of waar ik snachts over na lag te denken aan de tekst Heer we hebben wonderen en teken gedaan in U naam, en dat je dan te horen moet krijgen, ga weg werkers der ongerechtigheid, deze dachten blijkbaar dat wat ze deden nog voor GOD was ook.

Daarom dat ik ook geloof dat bekering niet iets is voor ik kwam 18 jaar geleden tot geloof, maar dat het is: ik heb voor vandaag opnieuw voor JEZUS gekozen dat Hij me verder leid. En wanneer dat het geval is hebben we niets te vrezen. Wat is het toch fijn te lezen: Hij die in ons is, is meerder dan die in de wereld is. Hoi dat is Jezus HIJ die alles al heeft verslagen, die uit de dood is opgestaan, en allemacht heeft. Hij zegt dan ook nog van Wee hen die kinderen GODS verleiden nou dat is niet MIS als JEZUS dat zegt.

Ik wil aan iedereen GODS RIJKEZEGEN TOE WENSEN

Sorrie voor de taal foutjes.

Alex Ophof


Bron: Euro City BBS; Maranatha BBS

Terwille van de leesbaarheid hebben wij hier en daar enkele punten en komma's geplaatst of verplaatst. - redactie

Wilt u naar aanleiding van dit verhaal reageren naar Keerpunt of wilt u weten hoe ook u kunt veranderen? Stuur een e-mail naar Keerpunt:

info@keerpunt.net


Lijn ter afscheiding

Home

Klik voor homepage Keerpunt

Verhalen van mensen die veranderden