Mijn leven werd een puinhoop

Het verhaal van Tania Milich

lijn_keerpunt.gif (1634 bytes)

Ik ben geboren in Moora. Mijn vader was atheist. Hij geloofde in niets geestelijks. Met zijn ideeen ben ik grootgebracht. Net zoals mijn vader haatte ook ik de christenen. Hij vindt ze hypocriet.

Toen ik 15 jaar was kwam ik bij een rockband terecht die in pubs speelde. De gitarist kwam tot bekering en hij vertelde me over Jezus. Als ik thuis kwam zei ik: "Die gozer maakt mij gek met z'n gepraat over Jezus" .Hij en zijn vrouw baden iedere dag voor me, hoorde ik later.

Toen we op een dag naar Perth gingen vertelde hij me over de tekenen van de eindtijd. De dingen die hij zei raakten me. "O.K.", zei ik, "ik bid wel het zondaarsgebed, vertel me wat ik moet zeggen".
Toen ik bad voelde ik de tegenwoordigheid van God. Het leek net alsof er electrische stroom door mij heenging. "Wat gebeurt er?" riep ik uit. Ik huilde en bleef huilen. "Als U echt bent Jezus" zei ik, "dan is dit het beste wat een mens kan overkomt". En toen ik dat zei brak er iets in mij. Als je je hele leven niets gelooft en dan op eens beseft dat God echt is en er een hemel en een hel is, dan kan dat je aardig overweldigen. Ik werd er bang van. Toen ik echter de Bijbel ging lezen verdwenen mijn angsten.

Niemand van mijn familie begreep wat er met mij gebeurde. Ik verzweeg mijn geloof een lange tijd omdat ik bang was afgewezen te worden door mijn familie. Ik wist immers hoe zij over God dachten.

Ook ik (evenals haar man - red) had een periode dat ik van God afweek. Ik had totaal geen geestelijke steun en een kerk waar men het Volle Evangelie predikte kende ik ook niet. Ik kende geen geestvervulde christenen waar ik woonde. Er was een Mormonenkerk waar ik woonde en ik dacht: "Misschien is dat een goede kerk". Maar ik werd er helemaal verward van. Ik voelde dat er iets niet klopte, maar ik wist niet wat .

In deze periode kreeg ik een relatie met een man die mij na verloop van tijd ging mishandelen. Het was een verwoestende relatie. Ik weet niet waarom ik nog zo lang - 5 jaar - bij hem bleef. Het was een ellendige tijd. Toen het uitging tussen ons stortte ik in. Ik huilde dagenlang en was enorm depressief.

Ik ging weer drinken en speelde in hardrockbands. Hele nachten feestte ik door. Mijn leven was een puinhoop en niemand, ook mijn familie niet, begreep waar ik doorheen ging. De tijd brak aan dat alles wat ik ondernam mislukte. Alle deuren werden voor me gesloten. ledereen waar ik naar toe ging wees me af.

"Toen ik het diepste punt in mijn leven bereikte hoorde ik pas de stem van God"

Het is gek dat je wanneer je het diepste punt van je leven bereikt pas de Here hoort, terwijl Hij je allang roept. Op een dag riep ik uit: "Here, wat moet ik toch doen?". God sprak tot me om in de krant te kijken en mijn oog viel op een advertentie waarin een zangeres voor een gospelband werd gevraagd.

Ik verliet de rockband waarin ik was. Dat was een grote beslissing omdat deze band die "Siren" heette, erg populair was geworden in Perth. Ik nam contact op met de man en vrouw die in de krant voor een gospelzangeres geadverteerd hadden. Ze ontfermden zich over me en brachten me op het juiste, rechte spoor. Hoewel ze me op mijn zonden wezen gaven ze me ook veel liefde.

Ik wijdde me opnieuw aan God toe en brak volkomen met mijn oude leven. Ik ging zingen in deze gospelband en we deden veel aan out-reach. Ik kwam in een goede gemeente terecht en ging Gods Woord beter begrijpen.

Voor het eerst voelde ik rust in mijn leven komen. Maar ik had nog heel veel hartzeer en God toonde me in een droom dat ik hoge muren om mij heen had gebouwd en dat deze afgebroken moesten worden. Er was namelijk niets meer over van mijn persoonlijkheid. Maar God gaf mij mijn eigenwaarde terug.

Michael (Tanja's man - red.) veranderde van de ene op de andere dag. Bij mij was het een proces. Ik voelde de Here zo sterk in mijn leven werken. Alles wat zo verkerd in mijn leven ging, maakte Hij goed. Ik kreeg mijn persoonlijkheid weer terug. Ik kon weer lachen en ik wist waarom ik hier op aarde was.

"Jezus betekent voor mij: Leven en gezond denken"

Na 2 jaar onmoette ik Michael en we trouwden. Jezus Christus betekent voor mij: Leven, gezond verstand, gezond denken, gezonde opvattingen, enz. Tegen de jonge mensen wil ik zeggen: Laat NIETS je van God afleiden. (...) Wanneer je niet meer in de wil van God bent, loop je rechtstreeks in de handen van de duivel. Het afvallen van God gebeurt meestal geleidelijk. Je hebt het misschien niet eens door. Wees opmerkzaam! Zoek het contact met andere positieve christenen die je opbouwen en niet afbreken. Het leven met God is waard om geleefd te worden. Met Hem leef je pas echt!


Bron: Nieuw Leven

Wilt u naar aanleiding van dit verhaal reageren naar Keerpunt of wilt u weten hoe ook u kunt veranderen? Stuur een e-mail naar Keerpunt:

info@keerpunt.net


Lijn ter afscheiding

Home

Klik voor homepage Keerpunt

Verhalen van mensen die veranderden