Nieuwe bestemming voor crimineel

Martin kreeg thuis te weinig aandacht en zocht zijn heil op straat. Hij werd leider van een jeugdbende en later crimineel. Iemand wijst hem een andere weg. "Ik heb van God meerdere mensen op mijn pad gekregen die mij hebben geholpen."

lijn_keerpunt.gif (1634 bytes)

Ik ben geboren in een arbeidersgezin. Mijn ouders waren met elkaar getrouwd nadat ze daarvoor elk een eerder huwelijk hadden zien stranden. De kinderen van mijn vader uit zijn eerste huwelijk zijn hem om verschillende redenen afgenomen. Het huwelijk van mijn ouders was dus verre van een ideale situatie, en dat had gevolgen voor de opvoeding van de vier kinderen die ze uit dit huwelijk kregen. Uit dit huwelijk was ik hun eerste kind.

Mijn oudste zus (meisje uit mijn moeders eerdere relatie) was zwaar verslaafd aan drugs, met alle ellende die dat een gezin brengt. Doordat mijn ouders al hun aandacht aan mijn zus gaven en de rest van de kinderen bijna geen aandacht kregen, zocht ik mijn heil op straat en begon met stelen. Eerst nog speels: lood van daken scheuren en bouwketen openbreken. Maar gaandeweg werd dat overvallen plegen op benzinestations en postkantoren.

Ik werd leider van een straatbende en mijn leven bestond uit stelen en ellende veroorzaken. Ik was in die tijd 13 jaar toen ik voor het eerst werd veroordeeld voor 40 inbraken en 3 roofovervallen.

Na die tijd ging het bergafwaarts met mij. Ik kwam in aanraking met grote criminelen en ging met hen samenwerken. Ik heb erge dingen gedaan, maar God heeft mij vergeven en hieruit gehaald.

Op een dag kwam ik een christen tegen die mij van Jezus vertelde. In een paar jaar veroverde God mijn hart met Zijn liefde, hoewel ik jarenlang argwanend was. Langzamerhand verdween de duisternis uit mij en werd ik gevuld met de liefde van Jezus. Hij is zo goed en lief.

Ik heb van God meerdere mensen op mijn pad gekregen die mij hebben geholpen. Ik heb een echte geestelijke moeder gekregen, zij heeft mij veel geleerd. Mij als het ware opnieuw opgevoed met de principes van God. Ook heb ik een geestelijke vader gehad, een voorganger van een grote gemeente; hij heeft mij voor een paar jaar onder zijn hoede genomen.

Nu ben ik voorganger van een gemeente in Utrecht en is het mijn visie en doel om mensen in hun bestemming te brengen. God is goed.

Martin, 2003

Gepubliceerd op Keerpunt in 2004. Om privacy redenen blijft de volledige naam onvermeld.


Wilt u naar aanleiding van dit verhaal reageren naar Keerpunt of wilt u weten hoe ook u kunt veranderen? Stuur een e-mail naar Keerpunt:

Mail ons

U kunt een e-mail naar de persoon uit het verhaal sturen. Vermeld dan als onderwerp 'Reactie op je verhaal op Keerpunt'  en gebruik het volgende e-mailadres:

m a r t i n - 0 1 @ k e e r p u n t . n e t


Lijn ter afscheiding

Home

Klik voor homepage Keerpunt

Verhalen van mensen die veranderden