Heksenkoningin

Doreen Irvine uit Engeland was prostitué, stripteasedanseres en heksenkoningin. "Ik weet dat hekserij bestaat. Stond ik niet aan de top als koningin?"

lijn_keerpunt.gif (1634 bytes)

irvine-d.jpg (3014 bytes)
Doreen Irvine  groeide op in een verscheurd gezin. Haar vader sloeg haar dikwijls, "zijn zinnen versuft door drank". Doreen werd prostitué ("mijn prijs was twee pond, met extra's werd het natuurlijk duurder") en stripteasedanseres (" te midden van de bewonderende kreten voelde ik me vaak alleen"). Ze was verslaafd aan heroine. In Dartmoor (Devon) werd ze heksenkoningin.

"Ik zweer dat het geen hallucinaties waren ", zei ze bij aankomst op Schiphol voor spreekbeurten in Nederland.  "Het is allemaal waar gebeurd, en niet het gevolg van mijn verslaafdheid aan heroïne".

Doreen kwam terecht in een geheime Satanstempel. De "oppersatanist"  vatte vlam voor haar uitdagende schoonheid. Spoedig werd zij opgenomen in de rijen der zwarte heksen. Over de inwijding: "De oppersatanist naderde tot mij, maakt een inkeping in mijn linkerarm en mijn bloed werd opgevangen in de beker met het bloed van een gedode haan. Ik dronk van dat bloed en deed Satan mijn geloften. Toen doopte ik mijn vinger in het bloed en ondertekende een stuk perkament, waarbij ik voor eeuwig en altijd mijn ziel aan Satan verkocht, om diens slaaf te zijn. Iedereen was verheugd dat er weer een kind van Satan was geboren. De mensen werden uitzinnig en allerlei zondige tonelen vonden toen plaats. Die avond werd veel goddeloosheid bedreven ".

Doreen maakte buitengewone vorderingen in de zwarte magie. Ze had de gave van 'levitatie': ze kon zich anderhalve meter in de lucht verheffen. Ze kon door magie vogels in de lucht doden. Ook beheerste zij de praktijk van het apporten, d.w.z. voorwerpen dwars door materie heen verplaatsen. Haar gaven waren zo groot dat een leidende satanist verklaarde dat zij nog eens de 'koningin der duisternis' oftewel de 'koningin van de zwarte heksen' zou worden; de allerhoogste positie voor een zwarte heks. Eén van haar topprestaties was dat zij, toen enkele mannen haar heksenbijeenkomst op Dartmoor wilden opsporen, haar hele groep van 13 naakte heksen door een groene nevel volledig aan het oog onttrok.

Uit haar levensverhaal: "Het was middernacht, een heldere, wolkenloze nacht, uitstekend geschikt voor hekserij. De naakte leden van de groep waren bezig met hun ritueel. Ik bevond mij onder hen. Er waren zwarte heksen uit alle delen van Engeland, evenals heksen uit Nederland, Duitsland en Frankrijk. Ze arriveerden de avond vóór Allerheiligen, toen Dartmoor een centrum van activiteiten was. Ze kwamen in dure auto's, niet op bezemstelen, en lieten zich inschrijven in hotels. Voor het oog van de wereld zagen ze eruit als succesrijke zakenlieden wat sommigen ook waren. Dat was het nieuwe gezicht van de hekserij, een laagje vernis dat de reusachtige krachten van het kwaad bedekte.

De ceremonie nam een aanvang met het zingen van liederen voor de oude goden en demonen. Godin Diana genoot mijn voorkeur. Daarna begon de grote krachtproef. Zeven heksen, onder wie ik, streden om de titel. Uit een kooi werd een vogel losgelaten. Ik doodde het dier in de vlucht.

Vuurdansen

Verscheidene andere bovennatuurlijke daden werden die avond op Dartmoor verricht, waarvan de laatste was: het vuurdansen. De test bestond uit het lopen door een groot vreugdevuur. De succesvolste kandidate zou in het midden ervan Lucifer ontmoeten, die haar dan bij de hand zou nemen en haar ongedeerd door de vlammen zou leiden.
Vol vertrouwen liep ik de twee meter hoge vlammen in. Plotseling zag ik hem voor me, een grote zwarte gedaante. Met hem liep ik naar het midden van de vuurzee. De vlammen laaiden op rondom mij. Pas aan de andere kant van de vuurzee verdween mijn meester. Er hing zelfs geen schroeilucht aan mijn wijde heksenkleed of mijn lange golvende haar. "Heil Diana, gij koningin der zwarte heksen", zo weerklonk het luide gejuich van meer dan duizend heksen. Toen volgden wilde, waanzinnige feestelijkheden, naaktdansen en andere zinnelijke genoegens, drank en drugs... "

Doreen kreeg een kroon van zuiver goud op haar hoofd, een rijkbestikt brokaatgewaad om haar schouders en om haar linkerhand een gouden ring. Zo zette zij zich op de troon van de heksenkoningin. Doreen: "Men kan om zulke verhalen lachen, wanneer er geen getuigen daarvan aanwezig zijn. Wie er echter eenmaal inzit, die vergaat het lachen".

"Ik weet dat hekserij bestaat. Stond ik niet aan de top als koningin?"

Redding

De redding voor Doreen Irvine kwam toen ze de boodschap van Jezus hoorde, nadat ze tijdens een verblijf in de gevangenis al gedwongen van de drugs was afgeraakt. Toen ze als prostituée langs de straten van Bristol liep, zag zij een aanplakbiljet voor een evangelisatiebijeenkomst hangen. Woedend scheurde ze het kapot. Drie maanden later gebeurde hetzelfde. Uit woede besloot ze naar de zaal te gaan. Maar wat daar gezegd werd greep haar aan. Er ontstond een grote strijd in haar, Satan zei: 'Je bent van mij. Je kunt niet naar voren gaan. Het is te laat voor jou. Je bent van mij.'
Toch gaf God haar de kracht naar voren te gaan. Niet lang daarna gaf ze haar leven aan Jezus over. Tegenover haar vroegere collega's getuigde ze dat ze nu Jezus toebehoorde. Daarvan kwam zij ook getuigen in Nederland. "De duivelse krachten en demonen hebben mij verlaten toen Jezus mij bevrijdde."

Op de vraag of ze nog door nog door demonen wordt achtervolgd, verklaart ze beslist: "Totaal niet, ze hebben geen vat meer op me, nu ik bevrijd ben ".


Wilt u naar aanleiding van dit verhaal reageren naar Keerpunt of wilt u weten hoe ook u kunt veranderen? Stuur een e-mail naar Keerpunt:

info@keerpunt.net


Bronvermelding:  

- Doreen Irvine: Van hekserij tot Christus. Den Haag, 1981. De oorspronkelijk Engelse titel luidt: 'From witchcraft to Christ'.

- Herman Eetgerink, Telegraaf, rubriek 'Kerk informeel', artikel "Ik was de minnares van Satan", jaar onbekend. De foto van Doreen is een bewerking van de foto uit dit artikel van de Telegraaf.

- Klaas Berghuis, Hekserij (http://members.xoom.com/_XMCM/kberghuis/darksite/Hekserij/hekserij.htm)


Lijn ter afscheiding

Home

Klik voor homepage Keerpunt

Verhalen van mensen die veranderden