15 jaar en veel vragen

Michael Chang, een bekende Amerikaanse tennisspeler, had als 15-jarige veel vragen. "Op een avond had ik niets anders te doen, daarom besloot ik mijn Bijbel eens te pakken en te onderzoeken wat de Bijbel te zeggen had voor mij".

lijn_keerpunt.gif (1634 bytes)

Michael Chang
Het getuigenis dat Michael geeft over Jezus Christus, zowel op het tennisveld als daarbuiten, is heel duidelijk. Bijvoorbeeld in 1989, toen hij als de jongste mannelijke tennisspeler 'de Franse Open' won, getuigde hij: 'Ik dank de Heer Jezus, omdat ik weet dat ik zonder Hem niets ben'. Of hij nu wint of verliest, hij geeft altijd de eer aan de Heer Jezus, want hij weet dat Hij hem de gave gegeven heeft om goed tennis te spelen.

   In dit verslag, geeft Michael antwoorden op vragen die hem gesteld zijn en legt hij uit wat christen zijn voor hem betekent.

Hoe ben je een christen geworden?

   Ik werd een christen in 1988. Ik was toen 15 jaar. Ik was in die tijd bezig veel dingen te onderzoeken. Ik denk dat op die leeftijd, veel jonge mensen nadenken over belangrijke dingen, zoals de betekenis van het leven. Zij proberen te ontdekken wie zij zelf zijn.
   Ik had in die tijd veel vragen. Mijn grootouders hadden mij een Bijbel gegeven en zij wilden graag dat ik er iedere dag in las. Op een avond had ik niets anders te doen, daarom besloot ik mijn Bijbel eens te pakken en te onderzoeken wat de Bijbel te zeggen had voor mij. Ik keek naar de inhoudsopgave achter in mijn Bijbel en ik zag dat er veel onderwerpen waren waaruit ik kon kiezen.
   Ik koos voor onderwerpen zoals 'liefde' en 'vriendschap' en las wat er hierover in de Bijbel stond. Ik ontdekte dat de Bijbel heel echt was, heel zuiver. Ik had een verlangen te leven op een manier zoals de Bijbel dit beschrijft.
   Toen begon ik te lezen over het leven en sterven van de Heer Jezus en over zijn liefde voor al de mensen. Ik kwam zover dat ik Hem aannam als mijn Heer en Heiland.

Hoe helpt God jou tijdens je wedstrijden?

   Ik denk dat Hij me helpt omdat ik het vaste vertrouwen heb dat alles in zijn handen is. Er gebeuren zoveel dingen in mijn leven en ik weet dat dit geen toevallige gebeurtenissen zijn. Ik weet dat de Heer van me houdt, dat Hij voor me zorgt, dat Hij altijd met me is en met me mee gaat.
   Het geeft me veel voldoening en troost om te mogen weten dat de Heer alleen maar vraagt dat je gaat en dat je je helemaal inzet voor Hem. Ik denk dat ik soms gefrustreerd kan worden als ik mijn best doet en sommige mensen zeggen dat het niet goed genoeg is.
   Ik weet dat God mij deze geweldige gave gegeven heeft om goed tennis te spelen. Ik ben me ervan bewust dat ik zonder de Heer niet bereikt had wat ik nu bereikt heb in de tenniswereld. Hij heeft me de kracht gegeven om te doen wat ik tot dusver gedaan heb.
   Weet je wat zo mooi is? Zolang ik me ervan bewust ben wat in mijn leven voorrang heeft en ik daarin eerlijk ben, ga ik spelen en ik laat het winnen of verliezen over aan de Heer.
   Weet je, wat Hij van me vraagt is dat ik mijn best doe en dat is ook alles wat ik van mezelf kan vragen en dat is ook alles wat de mensen van mij kunnen vragen.
   Ik denk dat het leven te kort is om helemaal op te gaan in de dingen van de wereld. Ik hoeft alleen maar te gaan en mijn best te doen. Zo eenvoudig ligt dat voor mij.

Hoe bid je tijdens de wedstrijden? Bid je om te winnen?

   Ik ben gewoon te bidden met mijn vrienden of familie die bij me zijn tijdens de wedstrijden. Wij bidden voor iedere wedstrijd. Wij bidden niet om te winnen. Wij bidden dat onze verlangens eerlijk mogen zijn en dat de Heer door ons gezien mag worden en dat Hij ons de kracht en de vrede wil geven om zijn werk en zijn wil te doen. Wij bidden ook dat Hij onze daden en onze woorden wil gebruiken om Hem te verheerlijken.

Bron: website van Michael Chang,  www.mChang.com

Keerpunt, 2002. Vertaling: P.J. Oudenampsen.


Wilt u naar aanleiding van dit verhaal reageren naar Keerpunt of wilt u weten hoe ook u kunt veranderen? Stuur een e-mail naar Keerpunt:

info@keerpunt.net


Lijn ter afscheiding

Home

Klik voor homepage Keerpunt

Verhalen van mensen die veranderden