Mexicaanse Bruine Bonenschotel

4 kippepoten

zout, peper

60 g boter

1 pakje Honig mix voor bruine bonen

4 tomaten in stukjes

4 halve perziken (uit blik) in stukjes

1 pot of blik bruine bonen

of 250 g gedroogde bruine bonen geweekt en gekookt

1 blikje mais (150 g) uitgelekt

tabasco

 

Kruid de kippepoten naar smaak met zout en peper.

Bak de kippepoten in een braadpan in 50 g boter snel bruin

en laat ze in 30 minuten op laag vuur gaar worden.

Meng intussen de mix voor bruine bonen met 2 dl lauw water en laat deze 10 minuten wellen.

Smelt 10 g boter in een pan. Voeg de gewelde mix, tomaten en perziken toe

en laat het geheel ca. 10 minuten smoren.

Roer de mais en de afgespoelde en uitgelekte bruine bonen voorzichtig door het groentenmengsel en laat dit warm worden. Breng het bruine bonenmengsel eventueel op smaak met zout, peper en enkele (niet meer dan 3 !) druppels tabasco.

Serveer de Mexicaanse bruine bonenschotel in een voorverwarmde schaal en leg de gare kippepoten erop. Geef er een gemengde salade bij.

Eet smakelijk !

 

GA TERUG NAAR: ..\GERECHTEN.htm