Aardappelgratiné
Ingrediënten:
- 2,5 kg aardappelen
- 7 uien
- 2 rode paprika's
- 1 potje zoetzure uitjes (goed
uitgelekt)
- 150 gram gerapte kaas
- 1 dl witte wijn
- 3 eieren
- bieslook
- 2 blikjes champignonsoep
Bereiding:
- Aardappels schillen en in schijfjes
snijden. Kook ze tien tot vijftien minuten.
- Schil de uien en snijd ook die in
schijven. Laat ze tien minuten koken.
- Snijd de paprika in stukjes.
- Doe de wijn, de eieren en de bieslook
plus de onverdunde champignonsoep in een kom en klop goed door.
- Neem een niet te lage ovenschaal en vet
die in. De helft van de aardappelen op de bodem leggen, daarna de helft van
de uien en de helft van de paprika en de uitjes, eenderde van de kaas en de
helft van het eimengsel.
- Dit alles een keer herhalen en
afsluiten met een laagje kaas.
- Laat in een oven van 200 graden Celsius
zo'n veertig minuten goed heet worden en gratineren.
- Heerlijk met een glas witte wijn.
